Projektek
2023-1-HU01-KA220-SCH-000155702 számú Európai Unió által támogatott pályázat
A GREEN WAY EATING projektben elsődleges célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a tanulók fenntartható étkezési szokásaira azáltal, hogy megtanítjuk nekik az élelmiszer-fogyasztás különböző aspektusait (termelés, szállítás, helyi és globális problémák, növekedő növények, stb.) Témánkat a következő szempontok alapján választottuk ki: élelmiszerszektor, étkezési szokások.
A projekt során az alábbi tevékenységeket tervezzük megvalósítani:
Pedagógusképző és felkészítő program
Kertprojekt: iskolakertek kialakítása és fenntartása tanulói munkával
Látogatások: diákcsoportos látogatások és közös munka
Tartalomfejlesztés és tanári felkészítés: 60 oldalas módszertani útmutató és tananyag 4 nyelven
Tematikus napok a fenntartható táplálkozási szokásokról
2024.május 13-17. között Foggiában, Olaszországban megtartottuk a projektindító tanári továbbképzésünket.
Közreműködő partnerek voltak: a Foggia-i Egyetem Agrártudományi Kara, a Notarangelo-Rosati Istituto Tecnico (Foggia,Olaszország), a Gimnazija Metkovic (Horvátország).