Vissza a Főoldalra

Szakképesítés megnevezése: Turisztikai szervező, értékesítő
A szakképesítés OKJ száma: 54 812 03 
 
Kinek ajánljuk a képzést?

Szeretnél a gyorsan fejlődő turizmusban aktív szereplő lenni? Jól tudsz kapcsolatot teremteni emberekkel? Szeretsz emberek között forgolódni, beszélgetni velük? Szeretsz megismerni új tájakat, felfedezni Magyarország és külföld értékeit, szépségeit? Szeretnél minél többet megtudni a világ egyes régióinak kultúrájáról, az ott élő emberek szokásairól, művészetéről, történelméről, építészetéről? És szeretnéd ezeket az ismereteket izgalmas túra ajánlatokba beépítve értékesíteni? Szeretnéd befolyásolni az országunkról alkotott képet?

Legyél TE az utazás és kultúra nagykövete! Szervezz, formálj, légy meghatározó! Gyere, tanulj nálunk, alapozd meg nálunk az idegenforgalomban elfoglalt helyedet, és akár saját vállalkozásoddal legyél fontos szereplője a magyar és nemzetközi turizmusnak!

Mit csinál egy Turisztikai szervező, értékesítő?

A turisztikai szervező, értékesítő egy személyben világutazó szakember, tolmács, előadóművész, pszichológus, diplomata, virtuóz problémamegoldó utazási ügyintéző, tudásátadó, de mindenek előtt és legfőképpen több nyelven beszélő idegenforgalmi szakember! A turisztikai szervező, értékesítő valójában professzionális turista, aki valóságos és virtuális úti élményeit meggyőző erővel, érdekfeszítően adja tovább. Ismeri a turisztikailag vonzó, érdekes helyszínek történetét és funkcióját. Élete folyamatos fejlődés. Naprakész ismeretekkel rendelkezik az ország politikai, kulturális életéről, az ott élő emberek szokásairól, társadalmáról, kulturális értékeiről, a helyi érdekességekről, specialitásokról és az egyes desztinációk élménykínálatáról, programlehetőségeiről, melyekben a turisztikai attrakciók a hazai gazdag wellness kínálattól a konferenciákon át a nagy fesztiválokig igen széles választékot mutatnak. Friss információkkal rendelkezik országunk vendéglátóipari egységeiről és speciális gasztronómiai termékeiről. Így megbízható útbaigazítást adhat az ínyenc turistáknak a hazai gasztronómiai rendezvények kínálatáról. A bortúrázás, a borfesztiválok, a történelmi pincesorok meglátogatása elméleti tudását színesítik. Széleskörű ismeretekkel rendelkezik a világ turisztikailag jelentős országairól is. Ismereteit állandóan bővíti, érdeklődéssel figyeli a változásokat, új utazási lehetőségeket. A turisztikai szervező szuggesztív egyéniség, aki az értékesítendő utazásról olyan lelkesen tud tájékoztatást adni, hogy feltétlenül oda kell figyelni rá. A turista az ő személyén keresztül szemléli az adott országban vagy régióban lévő állapotokat, von le következtetéseket. Elbeszélése, leíró készsége kedvet teremt a turisztikai célpont meglátogatásához. Magas fokú adminisztrációs és pénzügyi ismeretekkel rendelkezik.

Amit kínálunk:

  • piacképes szakma
  • diákigazolvány
  • családias légkör
  • családi pótlék és családi adókedvezmény igénybevételének lehetősége
  • 24 többletpont gazdaságtudomány képzési területen való továbbtanulás esetén.