Tehetségfejlesztés a BGSZC Békésy György Szakközépiskolájában
Iskolánkban évek óta kiemelt figyelmet fordítunk a tanulók vállalkozói, munkavállalói kompetenciáinak valamint pénzügyi kultúrájának fejlesztésére, mely jól illeszkedik az iskola szakmai profiljához és nagy előnyhöz juttatja az innen kikerülő fiatal munkavállalókat.
Idén ehhez nyújtott számunkra segítséget a Nemzeti Tehetség Program keretén belül az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatán elnyert 1.608.000 forint összegű támogatás, melynek célja a szakképzésben résztvevő fiatal tehetségek vállalkozói kompetenciáinak fejlesztése volt.
A program gerincét egy 60 órás színes és gyakorlat centrikus foglalkozássorozat alkotta, melynek során a résztvevők gazdasági, vállalkozási, pénzügyi és marketing ismereteit bővítették, miközben fejlesztették kezdeményezőkészségüket, kreativitásukat, szóbeli és írásbeli kommunikációs készségeiket.
A fiatalok két napos tanulmányúton vehettek részt Szegeden, melynek során egyrészt megismerkedhettek a Pick Szeged Zrt. tevékenységével, történetével, másrészt megfigyelhették a tradicionális hazai kereskedelmi egységek minőségi és vevőközpontú kereskedelmi magatartásának példáit Szeged belvárosában.
Másik alkalommal Budapesten tettek szakmai kirándulást, melynek részeként színvonalas bemutatóval egybekötött üzemlátogatáson vettek részt a Rauch Hungária Kft, kerületi egységében. Ezt követően a magyarországi csokoládégyártás, és –kereskedelem történetével, jeles alakjaival és vállalkozásaival ismerkedhettek meg a Bekecs utcai Csokoládé Múzeumban.
Diákjaink kreativitását, összegyűjtött tudását és számítógépes ismereteit tette próbára a program végére közösen elkészített gazdasági társasjáték, melyet a továbbiakban oktatási célra, a tanórákon is tudnak használni.
A résztvevők számára igazi élményt jelentettek a programok és visszajelzésük alapján sok ismerettel gazdagodtak, fejlődtek képességeik, készségeik.

 
 
   
   
   
Lap tetejére


Budapesti Gazdasági SZC Békésy György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
1174 Budapest, Széchenyi utca 9-11 / Tel:  256-1673, 257-0032 / E-Mail: titkarsag.bekesy@gmail.com
Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum OM Azonosítója: 203061